Metsäbiotalouden näyteikkuna tarkastelee koko metsäbiotaloutta uudella tavalla, valottamalla sen eri puolia. Tarkastelussa ovat muun muassa metsät ja puu suomalaisen teollisuuden ja taloudellisen hyvinvoinnin lähteenä, metsien terveysvaikutukset, metsien monimuotoisuus sekä ilmastonmuutos. Sisältöihin voi tutustua konkreettisesti Punkaharjun tutkimuspuistossa ja Suomen Metsämuseo Luston näyttelyissä sekä virtuaalisesti täällä metsabiotalous.fi:ssä

Metsäbiotalouden näyteikkunaa rakennetaan Luonnonvarakeskuksen (Luke) johdolla yhdessä Suomen metsämuseo Luston, Metsähallituksen, Suomen metsäkeskuksen, Itä-Suomen yliopiston (UEF) ja Savonlinnan kesäyliopiston kanssa.

Monialaisten osaajien ansiosta näyteikkunan tarjoama tieto soveltuu niin asiantuntijoille, päättäjille, medialle, koulutukseen sekä matkailuun ja virkistyskäyttöön. Sisällöt tarjoavat myös vastauksia hyvin erityyppisiin kysymyksiin: Miten metsänjalostus vaikuttaa metsän kasvuun? Mikä on metsien rooli hiilenkierrossa? Millaisia uusia tuotteita puusta voi valmistaa? Entä millaista oppia metsänhoitoon saadaan virtuaalimetsästä?

Tiedonsaanti ja elämykset eivät ole yhdestä kanavasta tai paikasta kiinni:

· Punkaharjun vehreässä tutkimuspuistossa tutkimukseen voi tutustua aidoissa havaintokohteissa.

· Metsabiotalous.fi tarjoaa huikean virtuaaliympäristön 360-kuvineen, videoineen ja virtuaalimetsineen.

· Suomen Metsämuseo Lustossa Punkaharjulla tutkimustieto on tarjolla monipuolisissa näyttelyissä.

Tervetuloa tutustumaan!